h

Actie voor voedselbank het Hogeland

16 november 2013

Actie voor voedselbank het Hogeland

Zaterdag 16 november verzamelde SP Eemsmond samen met vrijwilligers van voedselbank het Hogeland handtekeningen en voedsel.

De handtekeningen werden bij alle 4 de supermarkten in Uithuizen verzameld om de gemeente op te roepen om meer financiële steun te geven aan de voedselbank. Tot nu toe draagt de gemeente €1000,- bij en dat is in onze ogen veel te weinig.  Een aantal weken geleden luidde voedselbank het Hogeland de noodklokken.

Steeds meer mensen moeten helaas gebruik maken van de voedselbank en daardoor moet er maandelijks voor zo'n €400,- aan produkten bijgekocht worden.
Er zijn ruim 500 handtekeningen verzameld van mensen die net als wij vinden dat de verantwoordelijkheid voor burgers bij de gemeente ligt. 

Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken, en daarwerkelijk iets bij te dragen, konden winkelende voorbijgangers ook boodschappen doneren.
Het was hartverwarmend, ontroerend en vooral geweldig! Er zijn 8 overvolle karren met levensmiddelen verzameld. Wat een ontzettend fijne dag was dit. Dank aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen.
 

Reactie toevoegen

U bent hier