h

"We zijn het zat"

3 januari 2014

"We zijn het zat"

Het was druk afgelopen middag 2 januari 2014 op de protestbijeenkomst op het provinciehuis in Groningen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben wij samen met vele anderen duidelijk gemaakt dat het zo niet langer kan. Zoals Max van de Berg (commissaris van de koning) al zei, "we zijn het zat"

Na de stevige woorden: "Je moet nu recht doen, want anders leg je geen basis van vertrouwen en als je dat niet doet breng je de gaswinning in gevaar." Die hij uitsprak is het nu tijd voor de daden.

Na afloop stelde onze voorzitter Fred Herkströter de vraag aan Max vd Berg die een oproep deed aan Den Haag en de NAM,wat de provincie nu concreet ging doen. Aangezien ook zij verantwoordelijkheden hebben. Het antwoord daarop luidde; dat het rapport Meijer besproken gaat worden en hij niet gaat accepteren als minister Kamp daar over probeert te onderhandelen.

Het faillissement van de Aldel kwam kort ter sprake, deze klap voor de werkgelegenheid was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Waarvoor er morgen een grote demonstratie is in Delfzijl. 

De Groningers komen in opstand, hier is meer over te vinden op: https://www.facebook.com/Groningersinopstand

Reactie toevoegen

U bent hier