h

Brei mee voor Groningen, een mooie actie!

3 maart 2017

Brei mee voor Groningen, een mooie actie!

Foto: linda visser

Vanmiddag was het zover, het kleinste huisje van Rottum is ingepakt in een kleurrijke wollen lapjesdeken. Brei mee voor Groningen is een actie gestart op initiatief van Brenda Harsveld en Agnes Bakker.

Foto: linda visser
De deken is een symbool voor het belang van goed isoleren en zuinig met de energie omgaan. Een symbool van warmte en solidariteit voor de mensen, want zoals Agnes zei: “Er zitten niet alleen scheuren in gebouwen maar ook in mensen”. Bij de lapjes die vanuit het hele land kwamen zaten vaak lieve steunende briefjes.

Ook SP gedeputeerde Eelco Eikenaar was aanwezig en was duidelijk wat ons 15 maart te doen staat. “Gebruik je stem wijs als het gaat om de gaswinning, zonder jullie stemmen kunnen we niks”

De actie stopt hier niet, de komende twee weken kun je in Rottum het ingepakte huisje zien. Ga vooral even kijken als je de kans hebt! Vanaf 1 April wordt er een replica in het openluchtmuseum in Warffum geopend. Die is van binnen en van buiten bekleed met de lapjes deken. De komende zomer zal deze replica een reis maken langs verschillende evenementen en festivals door het hele land.

Alle mensen die mee gebreid en geholpen hebben, bedankt, bedankt voor de lapjes, bedankt voor deze warme lapjes deken! En Agnes en Brenda, bedankt dat jullie dit voor de Groningers gedaan hebben!

Foto: linda visser

Reactie toevoegen

U bent hier