h

De kracht van craftivisme in de strijd voor duurzaamheid

14 oktober 2018

De kracht van craftivisme in de strijd voor duurzaamheid

Foto: Sandra

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid organiseerde  SP het Hogeland een bijeenkomst met Agnes Bakker over craftivisme voor haar leden bij de Mandala in Usquert. “Voor de SP is duurzaamheid een kernwaarde” sprak lijsttrekker Linda Visser. “ Duurzaam beleid moet in de nieuwe gemeente geen losstaand onderdeel worden maar standaard onderdeel van de  manier van werken en denken zijn, een groene draad die door alles heen loopt.”

Agnes Bakker van breien met Agnes bekend van haar acties," Breien tegen de plastic soep" , "Brei mee voor Groningen"en "Gas we breien er een einde aan" was te gast. Zij gaf een presentatie en mini-workshop over een duurzame, creatieve manier van campagne- en actievoeren: Craftivisme

 De inzet van “arts and Crafts”, oftewel de kunsten en creativiteit zien wij als machtig actiemiddel.  Om mensen te verbinden, in beweging te krijgen en samen iets te maken met een doel en boodschap. Zo kan iedereen die dat wil, op een laagdrempelige wijze deelnemen aan een actie, zijn of haar stem zichtbaar maken.  Craftivisme is een creatieve, positieve vorm van actievoeren.

Met de deelnemers werden creatieve plannen besproken en uitgewerkt. “Dit past helemaal bij SP het Hogeland en onze visie op de samenleving. Craftivisme doe je echt met elkaar, voor elkaar.” aldus Linda Visser.

Wil je meer weten of meedoen, wees welkom! Mail: hethogeland@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier