h

De Brullende Draak op het Hogeland

16 januari 2019

De Brullende Draak op het Hogeland

Foto: SP

Vrijdag 18 januari is er een avond over de aardbevingen, In Andledon (kruisweg 6) te Den Andel, inloop 19.00 start 19.30. Daar word de film “de brullende draak”  vertoond waarna we in gesprek gaan met Sandra Beckerman. Kom ook!

Waarom?
Vandaag is er weer een gasdebat in de Tweede Kamer, hieraan vooraf word de film: De Brullende Draak vertoond in Den Haag aan tweede kamer leden, Wiebes en de Groningers die mee gegaan zijn om vanaf de publieke tribune het debat bij te wonen.

Ook zijn er afgelopen weken verschillende bijeenkomsten vanuit de NCG en gemeente georganiseerd om meer informatie te krijgen over het vervolg van de versterkingsaanpak. Velen hier hebben een brief gekregen, waarin stond dat hun huis niet onder het verhoogde risico valt. 

Dat meten van dat risico en de inschatting of het echt gevaarlijk is of niet, is men het niet over eens. Want wonderbaarlijk maar waar, na zes jaar blijkt het allemaal wel mee te vallen volgens de HRA norm. Een norm die afkomstig is van de NAM. 

Mensen wachten inmiddels al jaren op duidelijkheid, dat is er tot op heden nog niet. De communicatie is sporadig en levert meer vragen op dan duidelijkheid. Ondertussen stapelen de schademeldingen op en begint de rek er steeds meer uit te raken bij degenen die zich afvragen word mijn woning nou wel of niet versterkt?

Kortom het is tijd voor duidelijkheid, rechtvaardigheid en grip op eigen huis en haard!

Reactie toevoegen

U bent hier