h

Geef loslopende honden de ruimte!

28 februari 2019

Geef loslopende honden de ruimte!

Foto: Sandra

In de raadsvergadering van 27-02 heeft SP Het Hogeland een motie vreemd aan de orde van de dag ingediend. Waarin het college gevraagd wordt op zoek te gaan naar ruimte voor een losloopgebied voor honden.

Argumenten daarvoor zijn:

Het is een aanvullende voorziening op het gebied van recreatie.
Het trekt hondenbezitters uit de omgeving maar ook van ver aan.
Het is voor eigenaren van minder sociale honden of mensen die geen honden liefhebber zijn een gebied om te mijden.
Terwijl in alle overige provincies en vele gemeenten een ruim aanbod te vinden is in losloopgebieden voor honden, natte neuzen routes etc. is er op het Hogeland 1, te weten bij Lauwersoog.

De reactie van het college was kort samengevat dat buiten de bebouwde kom honden overal los mogen lopen dus de motie zou overbodig zijn. Het heeft geen prioriteit en we hebben toch twee losloopgebieden in Lauwersoog. Tja, daar gaat het de SP ook niet om. Buiten de bebouwde kom betekent per definitie niet dat de omgeving het toelaat, veilig loslopen. 

Foto: Sandra
Jammer ook dat er een soort vooraanname is dat wij dit willen maar dat het idee niet vanuit de inwoners komt. De laatste weken hebben we verschillende hondenbezitters hierover gesproken.

Uiteindelijk is het typisch, daar waar normaal iedereen staat te springen om het zogenaamde "laaghangend fruit te plukken". Allen vonden het een sympathieke motie maar… Het resultaat was twee stemmen voor van de SP en de rest tegen.

Jammer, en een gemiste kans om snel en goedkoop een aanvulling te bieden op de huidige voorzieningen voor inwoners en toeristen. Maar we geven niet zomaar op!

Klik hier voor de motie.

Reactie toevoegen

U bent hier