h

SP’ers en feestjes..

1 oktober 2019

SP’ers en feestjes..

De toon van het stuk, geschreven door Berto Merx verraste me.

Wel inhoudelijk een reactie vragen aan iemand die afwezig was tijdens de raadsvergadering maar degene die na de raadsvergadering opmerkte dat “ de oppositie AAN is” niet om commentaar vragen.  Erg jammer.

Het gaat namelijk niet om feestjes, het gaat om discussie voeren op de inhoud in plaats van de vorm als afweermechanisme in te zetten.

Inhoudelijk was men het over het algemeen namelijk eens met de SP, maar omdat de motie “Dementie-vriendelijke gemeente” gekoppeld werd aan de startnotitie Inclusie op Het Hogeland stemden een aantal partijen er niet mee in. In de betogen gaf men aan het wel erg belangrijk te vinden maar vanwege de vorm, de manier van indienen de motie niet te steunen.
Slechts 1 van de niet steunende fracties heeft de moeite genomen om hierover contact op te nemen met de SP.  Zij wilden wel steunen als de vorm aangepast zou worden. De overige partijen vonden het belangrijker om met elkaar te bellen en af te stemmen.

Dat vind ik onsympathiek. De SP zit niet in de raad om succesjes binnen te halen of feestjes te vieren, de SP zit in de raad om de rol van volksvertegenwoordiger uit te voeren. Dat doen wij door inhoud op te halen in de samenleving, en inhoudelijk dus daarover een discussie aan te gaan. Geen feestjes, geen bullshit, maar inhoud!

Ik wil Berto Merx dan ook vragen als hij de inhoud weer deels kwijt is, me te bellen voor een inhoudelijk gesprek.
Ik heb de motie ter verduidelijking bijgevoegd. 
Sandra Herkströter
Raadslid SP Het Hogeland 

Link naar Hogelang Nieuws

Reactie toevoegen

U bent hier