h

SANDRA BECKERMAN BEZOEKT SP HET HOGELAND

9 januari 2020

SANDRA BECKERMAN BEZOEKT SP HET HOGELAND

Foto: Sandra

Woensdag 8 januari heeft Sandra Beckerman, woordvoerder gaswinning voor de SP in de 2e Kamer, op verzoek van de raadsfractie een bezoek afgelegd aan SP afdeling Het Hogeland.

Naast de fractie, bestuur en leden van de kerngroep was Albert Heidema van Ons laand, ons luu aanwezig aan de overlegtafel bij Ik&Zorg in Oldenzijl.

Reden van de uitnodiging was om zowel informatie mee te geven aan Sandra Beckerman richting 2e Kamer, maar ook van Sandra te horen wat de stand van zaken is in Den Haag.

“Het is ontzettend belangrijk om de lijnen kort houden, weten wat er speelt in Den Haag, maar vooral andersom, Sandra moet weten wat er lokaal speelt” legt Jan Dresmé, afdelingsvoorzitter uit.

Linda Visser, fractievoorzitter vult aan: “We krijgen veel vragen binnen van bezorgde inwoners, de onduidelijkheid over versterking, waar wel, waar niet en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Wij hebben niet alle antwoorden. Daarom willen we binnenkort een avond organiseren waarbij zowel experts als inwoners aan het woord komen. Sandra Beckerman is inmiddels bezig met haar 3e zwartboek over ervaringen rondom versterken en schades. We zullen mensen die zich bij ons gemeld hebben in contact brengen met Sandra zodat ook de verhalen van Het Hogeland in dat zwartboek komen.”

De avond werd afgesloten met een presentatie van Albert Heidema, die aan de hand van breuklijnkaarten, aquifers en seismologische gegevens uitleg gaf over verschillende soorten bevingen en de effecten daarvan.

Reactie toevoegen

U bent hier