h

Nieuwe activisten stellen zich voor:

27 mei 2021

Nieuwe activisten stellen zich voor:

Foto: SP

Mijn naam is Nathan Doornbos en ik ben sinds kort actief lid bij de SP het Hogeland. Net als vele anderen ben ik vlak na de uitslag van de verkiezingen actief geworden om op te komen voor een eerlijker Nederland.

Vandaag ben ik voor het eerst mee geweest langs de deuren in Usquert om te vragen wat hier speelt en wat volgens de mensen de reden is dat de SP zoveel zetels verloren heeft.

Allereerst was ik een beetje bang dat dit een soort deur aan deur verkooppraatje zou worden maar dit was gelukkig helemaal niet de bedoeling. We kwamen echt om mensen hun verhaal te horen en om te kijken of de SP ook hier wat kan betekenen. Hiernaast was het ook goed om te luisteren naar de kritiek die mensen op de partij hebben.

Het was een fijne ervaring en het was goed om te zien dat mijn partij zich ook wil inzetten voor de kleine dorpen en het niet bij mooie praatjes wil houden maar actie onderneemt. Ik heb echt het gevoel dat we door het gesprek met mensen aan te gaan veel meer leren over wat mensen echt nodig hebben en we zo voor verandering kunnen zorgen. Deze vorm van actie ondernemen en luisteren naar de mensen is volgens mij de kracht van de Socialistische Partij.

Foto: SP

Hallo,

ik ben John Jeuring uit Baflo en ben sinds kort (weer) lid van de SP. Ik kom vanuit Twente en woon sinds september 2020 in het mooie Baflo. Geboren en getogen in Hengelo (Ov.) dus nog onbekend met het reilen en zijlen in het Hogeland. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en samen de schouders onder SP Hogeland te mogen zetten! 

 

 

Ik werk full-time als Audiologie Technicus bij Pento in Hengelo en Amersfoort. Pento omvat meerdere audiologische centra en biedt hulp aan iedereen die problemen ervaart op het gebied van gehoor, taal en/of spraak.

Mijn spaarzame vrij tijd vul ik met klussen aan onze mooie oude woning in Baflo en sinds kort ook weer met de SP.

 

Want actief zijn voor en met de SP is mijn manier om op te komen voor de gewone mensen. Zodat wij en onze kinderen fatsoenlijk kunnen wonen en leven, dat ieder met zijn capaciteiten een volwaardige plek in onze samenleving kan vinden én behouden. Socialisme is mijn levensovertuiging want niet macht, geld of bezit maar de mens is de maat voor alle dingen. Respect voor elkaar, wetend dat niemand meer waard is dan de ander en voor een ieder een eerlijke kans op zijn eigen geluk, dáár geloof ik in! Voor mij is duidelijk dat iedereen afhankelijk is van de omstandigheden waarin hij of zij in leeft en is opgegroeid. Daarom moeten we, ook in het Hogeland, alert zijn en blijven strijden om die omstandigheden zo menselijk mogelijk te laten zijn én blijven.

Zaterdag:

Afgelopen zaterdag ben ik met Sandra Beckerman en Henk Hensen in Eenrum wezen buurten. Het voelde goed om na lange tijd weer eens samen met mede SP-ers langs de deuren te gaan. Doel was te horen of en waarom men wel of niet op ons gestemd heeft bij de laatste verkiezingen. Het was erg rustig, vermoedelijk door het lange Pinksterweekend, velen bleken niet thuis te zijn. Ondanks dat heb ik een aantal leuke en open gesprekken gehad. En ja, ook in Eenrum varieert de reactie op onze rode SP jassen van "Geen interesse, tot ziens" tot gesprekken over de woning, de buurt, gemeente Hogeland, de SP en de perikelen in het Haagse. Hopelijk de volgende keer meer gesprekken en gaan we met meer actieve leden de buurt in.

Reactie toevoegen

U bent hier