h

Jongeren en SP overhandigen steunbetuigingen: ‘Dat skatepark gaat er komen’.

28 april 2022

Jongeren en SP overhandigen steunbetuigingen: ‘Dat skatepark gaat er komen’.

Foto: SP / Miriam

Dinsdag 3 mei organiseert de SP met jongeren een feestelijke overhandiging van steunbetuigingen voor hun skatepark aan de wethouder. Van 14:00 – 16:00 uur kan iedereen op het Marktplein in Uithuizen hier getuige van zijn. Kinderen kunnen oefenen op tijdelijke attributen en springen op een springkussen.

 

Al maanden werken jongeren samen met de SP aan plannen voor een skatepark in Uithuizermeeden. De verzamelde steunbetuigingen zullen dinsdag overhandigd worden aan wethouder Rutgers.

Initiatiefneemster Savanna is vol vertrouwen dat het skatepark er gaat komen: ‘We hebben enorm veel steun opgehaald uit de omgeving waar we het skatepark willen. De gemeente kan nu niet meer om ons heen’.

Skaters in Uithuizermeeden, Uithuizen en Roodeschool hebben de pech dat ze niet dicht bij huis kunnen skaten. Zij vinden steun bij de SP, die het belangrijk vindt dat er voor jongeren genoeg voorzieningen zijn. ‘We merken dat jongeren meer behoefte hebben aan plekken waar ze kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten’, zegt SP voorzitter Marieke Bootsma. ‘Na de steun van omwonenden en veel schoolkinderen, is het nu de beurt aan de gemeente.  Dat skatepark gaat er komen’.

 

Naast de steunbetuigingen is er ook een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Om te onderzoeken wat de oudste leerlingen van basisscholen willen, zijn op alle scholen enquêtes verspreid door de jongeren. Op de achterkant van die enquêtes konden de leerlingen hun eigen skateboard ontwerpen. Daar zijn drie prijswinnaars uit gekomen:

  1. Rosalie Prins – Het Prisma Uithuizermeeden
  2. Elaine – De Noordkaap Uithuizermeeden
  3. Jason Prins – De Brunwerd Uithuizen

Zij kunnen hun prijs ophalen tijdens het festijn op dinsdagmiddag.

Reactie toevoegen

U bent hier