h

Nieuws uit 2017

3 oktober 2017

Bloembollenveld als bloeiend verzet voor groninger helden

Foto: SP

Het ‘Bloeiend verzet’ is gestart, een bloembollenveld als eerbetoon aan alle helden die strijden tegen gaswinning en schade. De komende weken worden overal in het land bloembollen verkocht. Mensen kunnen meewerken aan het monument door via www.bloeiendverzet.nl een bloembol voor minimaal 1 euro te bestellen of door zelf bloembollen op te sturen en een boodschap aan de Groningers mee te geven.

Lees verder
5 juli 2017

In memoriam

Foto: SP

4 juli bereikte ons het verdrietige nieuws dat John Jansen is overleden. We kenden John als een humoristisch, kritisch en zeer welbespraakt mens. John was geen doorsnee SPer volgens buitenstaanders maar wie regelmatig met hem sprak, kwam er al snel achter dat John zich hard maakte tegen onrecht en ongelijkheid in de wereld. 

Lees verder
21 mei 2017

SP stemt niet in met de visie “Ruimte!” voor het Hogeland

Foto: SP
Afgelopen donderdag was het moment dat we als gemeenteraden een besluit moesten nemen over de visie van de toekomstige gemeente. De SP fractie heeft na lang wikken en wegen besloten hier niet mee in te stemmen. Waarom niet?
Lees verder
6 maart 2017

SP campagne nieuws

Foto: Aldo schelvis

SP Eemsmond ging samen met de Provinciale Statenfractie van de SP op campagne in Uithuizen. Samen gingen we in gesprek met de mensen, over de aardbevingen, over zorg en het eigen risico, over armoede en banen, over hoop, strijdlust en de alternatieven van de SP. We werden veelal welkom ontvangen en hebben goede gesprekken gevoerd.

Lees verder
3 maart 2017

Brei mee voor Groningen, een mooie actie!

Foto: linda visser

Vanmiddag was het zover, het kleinste huisje van Rottum is ingepakt in een kleurrijke wollen lapjesdeken. Brei mee voor Groningen is een actie gestart op initiatief van Brenda Harsveld en Agnes Bakker.

Lees verder
17 januari 2017

Baas over eigen bodem

Foto: SP / congres14jan

Zaterdag 14 Januari deed Linda Visser namens SP Eemsmond op het xxII congres een dringende oproep:

“SP laten we komen tot een plan: ‘Baas over eigen bodem’ zodat het belang van de mens, de ethiek en de democratie weer de doorslag kan gaan geven.”

Lees verder

U bent hier