h

Daarom blijven wij demonstreren !!!!

8 februari 2014

Daarom blijven wij demonstreren !!!!

Op de ULO en later de HAVO werd ons geleerd dat aardbevingen nooit konden plaats vinden in Nederland vanwege de gesteldheid van onze bodem.

Ik ben van 1951 en mijn eindexamen Havo was in 1970. Om de ratrace en de drukte ontvluchten ben ik in 1977 naar Groningen verhuisd. En ja, ik ben van de generatie die geprofiteerd heeft van het Gronings gas d.m.v. loonstijgingen, die bijna elk jaar plaatsvonden.

In Groningen heb ik altijd heerlijk gewoond, doe dat nog en toen dit een paar decennia geleden ging spelen dacht ik dat het wel mee zou vallen. Nooit gedacht dat hier ook aardbevingen zouden kunnen plaatsvinden. Maar nu ik mij steeds meer ben gaan verdiepen in de materie vind ik het zo zorgelijk. Volgens mij zijn er meer huizen met schade dan zonder schade, ook al varieert het van een paar duizend tot meer dan een paar ton euro's.


  • Wie van de lezers buiten het gaswinningsgebied loopt regelmatig om zijn huis heen om te controleren op scheuren in de muren, scheuren bij de kozijnen , scheuren bij de schoorsteen?
  • Wie van de lezers buiten het gaswinningsgebied rolt het vinyl in de hal op, om te controleren op scheuren in de betonnen vloer?
  • Wie van de lezers buiten het gaswinningsgebied overweegt zijn hele klimop te verwijderen om te kijken of daar ook scheuren zijn?
  • Wie kijkt regelmatig in huis hoe het gesteld is met de gestucte wanden, de tegels in badkamer en wc?

Want dan moet je wéér contact opnemen met de NAM.

Dat is wat ons zo onrustig en gefrustreerd maakt, daarom willen wij een langere termijn dan 10 jaar voor de toekomst. 

De bodem is flexibel, onze overheden zijn dat niet.

Zolang er gas uit de bodem gehaald wordt blijft dit de grote onrust in gaswinningsgebieden. Pas na decenia nadat het gas op is, komen Groningen en de Groningers weer tot rust . Veel Groningers van mijn leeftijd zullen dit waarschijnlijk niet meer meemaken. Hoezo  2e kamer 10 jaar is wat wij bereikt hebben ?

Door deze negatieve problemen lijdt deze provincie ook nog eens enorme imago schade, wat investeerders eerder afschrikt dan gunstig stemt.

Trijn van Lottum.

 Daarom blijven wij demonstreren !!!!

Reactie toevoegen

U bent hier