h

SP raadsleden geïnstalleerd in de raad van Hogeland

3 januari 2019

SP raadsleden geïnstalleerd in de raad van Hogeland

Foto: Linda

Vanmiddag zijn de twee raadsleden Linda Visser en Sandra Herkströter geïnstalleerd in de nieuwe raad van Het Hogeland. De twee dames hebben er zin in om de SP te vertegenwoordigen vanuit de oppositie.

De komende jaren gaat de SP op het Hogeland verder bouwen aan het fundament. De afgelopen tijd zijn er veel mensen die de stap hebben genomen vriend van de SP (in de strijd voor rechtvaardigheid) te worden, een aantal zijn inmiddels lid!

Op 20 december 2018, was dat ook de boodschap van het eindbetoog van de SP in de raad van Eemsmond het volgende:

Als nieuwkomer in een politiek speelveld, ben je snel een vreemde eend in de bijt.  Helemaal als SP-er krijg je te maken met de nodige vooroordelen.

Dat de SP alleen maar overal tegen is.
Dat we vermomde communisten zijn.
Dat de landelijke partij alles bepaald, in de lijn van Jan Marijnissen de dictator.

Wat betreft dat eerste: Hoe kun je, wanneer je met volle overtuiging voor iets gaat, altijd tegen zijn?

Wat betreft het tweede: Het is de SP met de S van socialist niet de CP met de C van communist. Het is geen 1972 meer he, de SP staat niet stil en gaat wel met de tijd mee.

Wat betreft het derde: Wees nou eerlijk, kijk naar SP-ers hier, zijn wij mensen de zich laten vertellen wat ze moeten denken en vinden? Dat dacht ik niet.

In Eemsmond hebben we bewezen dat deze vooroordelen niet waar zijn. Onze insteek is altijd kritisch, constructief en opbouwend geweest. Je hoeft geen bestuurderspartij te zijn of worden om een rol van betekenis te spelen. Wij staan en gaan echt ergens voor, we hebben ruggengraat, lef en tonen moed.

Maar het meest dankbaar zijn we als SP voor de brede steun. Wij hadden als fractie nooit de inbreng kunnen geven, zonder alle mensen, die ons opzochten of zich lieten vinden. Bedankt voor het delen van wijze lessen, ervaringsdeskundigheid en betrokkenheid.

Want hoe mooi, het begon aan de keukentafel in Roodeschool en leidde tot een bomvolle raadszaal inclusief spandoeken. Met als resultaat een motie met een duidelijke boodschap voor het Hogeland, Roodeschool wil geen kippenschuur als nieuwe buur!

Heftig, frustrerend maar hartverwarmend zijn de acties Tegen de gaswinning Voor de Groningers.  De verhalen die je hoort zijn stuk voor stuk tergend, toch geeft het hoop, want we weten samen zijn wij echt sterker!

Nu gaan we herindelen, inmiddels hebben de SP-ers van het Hogeland de krachten stevig gebundeld. Zijn de afgelopen verkiezingen voor ons weer een nieuwe frisse start, weer zijn wij een vreemde eend in de bijt.

Ondanks dat andere onze verkiezingsuitslag duiden als een algeheel verlies hebben we zo ontzettend veel gewonnen.  

Zoals Janis Joplin zingt: 

“Freedom is just another word for nothing left to lose”

Wij hebben met onze nieuwe start weinig te verliezen en een wereld te winnen.  Een heerlijk uitgangspunt om verder te bouwen aan een brede beweging van actieve SP-ers.

En vergeet niet, wij SP-ers kunnen dat.

Reactie toevoegen

U bent hier