h

Vrijdagavond 4 maart: Bijeenkomst jongeren skatebaan

2 maart 2022

Vrijdagavond 4 maart: Bijeenkomst jongeren skatebaan

Foto: SP / foto: Savannah

Vrijdagavond 4 maart  organiseert de SP een bijeenkomst in Uithuizermeeden voor jongeren en belangstellenden. Verdere plannen om nog meer steun te vragen en nadenken over contact met de gemeente staan op de agenda. Mensen die mee willen denken zijn van harte uitgenodigd.

De handtekeningenactie van de jongeren met de SP in Uithuizermeeden op 12 februari heeft ruim 200 handtekeningen opgeleverd. Er waren veel positieve reacties te horen.

Naar aanleiding van deze actie waren initiatieneemster Sam Weidema en Marieke Bootsma (SP) dinsdag 22 februari een uur te horen op Omroep Het Hogeland, waar ze vertelden over skaten, de actie en hun samenwerking.

“Op straat skaten is leuk maar een skatepark zorgt voor meer variatie in truckjes en obstakels”, vertelde Sam daar, “De uitdagingen van een skatepark zijn nodig, je leert van vallen en opstaan”. 

Skateboarden wordt steeds populairder. Naast dat je er lekker fit van wordt, leert skaten je door te zetten en maak je vrienden voor het leven. Maar skaters in Uithuizermeeden, Uithuizen en Roodeschool hebben de pech dat ze dat niet dicht bij huis kunnen.

”Voor veel jongeren is het niet mogelijk om naar de stad of naar Bedum te gaan,” volgens SP-er Marieke Bootsma, “Wat ons betreft wordt er door de gemeente meer geïnvesteerd voor onze jongeren.”

 

Actiebijeenkomst:
Vrijdag 4 maart
19:30 - 21:00 uur
Rehoboth
Burchtstraat 4
Uithuizermeeden

 

Reactie toevoegen

U bent hier